Tot 16 februari is de expositie ‘Dames, Darwin & Devotie’ nog te bezoeken. Kijk voor meer informatie op: http://www.geertgrootehuis.nl/agenda/expositie-dames-darwin-devotie/

Op 11 februari en op 10 maart worden er Socratische gesprekken georganiseerd.
‘Leer jezelf kennen’ was de leefregel in het klassieke Athene en in vele renaissance bewegingen in Europa daarna, zoals de Moderne Devotie. Socrates bracht die leefregel in de praktijk door met zijn stadsgenoten gesprekken te voeren over wat van waarde was in hun eigen leven. Naar het voorbeeld van Socrates voeren wij in het Geert Groote Huis regelmatig zulke gesprekken. Het zijn geleide gesprekken volgens een bepaald gespreksprotocol en een vaste duur van drie uur. Onderzoeksgesprekken naar wat van waarde en richtinggevend is in het leven van de deelnemers aan het gesprek. Daarin gaat het niet om definities of oplossingen maar vooral om inzicht, niet om antwoorden maar vooral om (betere) vragen, niet zozeer om spreken maar vooral om luisteren. Deelname aan het socratisch gesprek kost 10,= euro. Hierbij is koffie en thee inbegrepen. Voor Vrienden van het Geert Groote Huis is deelname gratis.
Aanmelden kan via: reserveringen@geertgrootehuis.nl

Vanaf 26 februari (tot en met 11 april) doet Museum Geert Groote Huis mee aan een hedendaagse kunstpelgrimage door Deventer, genaamd: ‘Art Stations of the Cross’. De internationale Art Stations of the Cross vindt in 2020 – na edities in Londen, Washington DC, New York en Amsterdam – plaats in het hart van de eeuwenoude Hanzestad Deventer. Veertien kunstenaars verbeelden het lijden van Jezus en van mensen in onze tijd. Langs de kunstwerken loopt een pelgrimsroute. Deze kunstzinnige contemplatieve tocht voert de bezoekers langs culturele, historische, maatschappelijke en religieuze organisaties in Deventer. Wij beogen inspirerende kunst te verbinden met enerzijds het passieverhaal en anderzijds de plaatsen waar hartstocht, enthousiasme en commitment voor elkaar zichtbaar zijn in de plaatselijke gemeenschap. Het wordt een boeiend geheel met kunstwerken uit verschillende kunstdisciplines, van verschillende kunstenaars, op verschillende locaties. De kunst daagt uit en maakt eigen interpretaties in relatie tot het thema mogelijk.

Kijk voor meer informatie op: http://www.geertgrootehuis.nl/agenda/art-stations-the-cross/