Vriendenbrief nr. 29 (mei/juni 2021)

STICHTING VRIENDEN VAN HET GEERT GROOTE HUIS

‘’VOER ALLE DINC DUNCT MI GOET DAT GHI GHEESTELIKE BLIDE SIJT. UWE GHEBREKE SULLEN U MISHAGHEN MER NIET BEANCTEN OF BEDRUCKEN’’

PERIODIEKE INFORMATIE VAN EN VOOR VRIENDEN VAN HET GEERT GROOTE HUIS

Beste Vrienden,

In ieder geval volgens de kalender is het nu volop voorjaar en nadert ook al de zomer. De weersomstandigheden zijn het bij het schrijven van deze Vriendenbrief nog niet om daarvoor naar uw huis te schrijven, maar de natuur is toch ontwaakt en het groen staat inmiddels al uitbundig om ons heen. De natuurkrachten gaan onverstoorbaar door, ook als het qua weer even tegenzit. Dit beeld is een meteen bruggetje naar ons eerste onderwerp:

Berichten uit het huis

Ook het Huis is aan het ontwaken! Na een lange periode van gedwongen inactiviteit is er zicht op een heropening. Wellicht al spoedig maar nog wel afhankelijk van de berichten van de overheid. De vrijwilligers zijn er klaar voor en zullen u heel graag verwelkomen. U krijgt via de mail een seintje van het Huis als de deur echt open gaat! En…wat gaat er de komende maanden gebeuren?

EXPOSITIE ‘’THOMAS A KEMPIS ACTUELER DAN OOIT’’

Van half juli tot half oktober. Het is een expositie van boeken en andere schrifturen rond het werk van Thomas a Kempis. De expositie wordt ‘’aangekleed’’ met werken van vier Deventer kunstenaars. Zowel schilderkunst, fotografie, videopresentatie en tape-kunst is er te zien. De kunstenaars zullen een relatie leggen rond thema’s die binnen de samenleving – in de tijd van Thomas als ook binnen de hedendaagse samenleving – een rol spelen. Er worden hierbij parallellen getrokken.

VOORDRACHT DOOR ANDRIES HEIDEMA (CvdK) OP DONDERDAG 28 OKTOBER
OM 20.00 UUR TER AFSLUITING VAN HET PROJECT ‘’THOMAS A KEMPIS ACTUELER
DAN OOIT”

De Vrienden worden natuurlijk voor beide activiteiten speciaal uitgenodigd (weliswaar nog onder voorbehoud van de mogelijkheden in het dan geldende kader van het Coronabeleid).

DE VAN ROSSEMS BEZOCHTEN HET HUIS

Van het bezoek van de drie van Rossems zijn tv opnames gemaakt. Waarschijnlijk vindt de uitzending in mei 2022 plaats. Maar op dit moment nog niet exact bekend wanneer.

‘’RODERICK ZOEKT LICHT’’

Van dit tv programma zijn ook opnames gemaakt in het Huis, waaronder een interview met Robien van Ee, een van de stuwende krachten van het Huis. Via de link: https://www.npostart.nl/KN_1725126 kunt u deze uitzending zien. Maar ook zonder deze speciale activiteiten is een bezoekje aan het Huis zeker de moeite waard. Er wacht u een hartelijk welkom en…voor u is de toegang altijd gratis.

MAAR…ZONDER UW FINANCIELE BIJDRAGE LUKT DIT ALLEMAAL NIET!

Ja, deze Brief moet noodzakelijkerwijs ook over geld gaan. Uw geld.
De Coronaperiode is voor het Huis geen beste tijd geweest. Een financiële nachtmerrie kun je rustig zeggen. Tot grote vreugde van het Huis betoonden de Vrienden zich een stabiele – en betrouwbare partner. Naast de reguliere bijdragen werd rond € 1.000 extra overgemaakt! Dus mede daardoor staat het Huis er nog en gaat het binnenkort weer functioneren zoals het ooit bedoeld was.

Maar het is nu ook weer tijd voor de jaarlijkse incassoronde, in de vorm van ons automatisch incasso (als u daarvoor toestemming heeft gegeven) of uw eigen jaarlijkse bijdrage. De Vrienden voor het Leven zijn hiervan overigens vrijgesteld.

N.B. Fiscale schenkers worden na afloop van de schenkingsperiode automatisch Vriend voor het Leven. Misschien ook iets voor u? Wij informeren u hierover graag verder. Ook dit jaar rekenen wij graag op uw welwillende medewerking. In de loop van volgende week gaan de betalingsverzoeken er uit en starten wij de jaarlijkse ronde van de automatische incasso’s.

Mocht u in een zwak – of beter gezegd: gul moment iets extra’s willen overmaken: Méér dan welkom! En met hartelijke dank namens de vrijwilligers van het Huis.
Onze IBAN: NL06 RABO 0141 3461 16 t.n.v. Stichting Vrienden Geert Groote Huis.

Wij hopen u met deze Vriendenbrief weer te hebben bijgepraat en dat wij uw warme gevoelens voor het Huis weer wat hebben aangewakkerd. Voor zover dat nog nodig was…

Aan het eind van deze Brief gekomen nemen we afscheid van u maar alleen op papier want we hopen nog heel lang van uw Vriendschap te mogen genieten.

Alle goeds voor u en een hartelijke groet van
Stichting Vrienden van het Geert Groote Huis

Het bestuur:
Inge Sipman
Mieke Viveen
Cees Leliveld